Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nya CSR-ambassadören: ”Korruption ett av de största hindren för förändring”

Publicerad: 28 Augusti 2018, 11:25

Sveriges nya CSR-ambassadör, Jakob Kiefer.

Foto: Sören Andersson/ Regeringen

Svenska företag har rätt ambitioner, men kan sakna förmåga att genomföra sin CSR-policy. Det säger Jakob Kiefer, ny svensk CSR-ambassadör, som också pekar ut antikorruption som särskilt viktigt.


Efter fyra år som ambassadör i Chile blir Jakob Kiefer ny svensk CSR-ambassadör. Med erfarenhet av arbete med hållbart företagande internationellt från Chile och det svenska CSR-centret i Kina vill han nu bidra till att sprida svenskt hållbart företagande i världen.
– Svenska företag har helt rätt ambitioner, men det är inte alltid bolagen i fält har förmåga att genomföra sin CSR-policy. Mer än sällan saknas svenska personer på plats och då kan det vara svårt att exempelvis driva jämställdhetsfrågor eller bidra till en förtroendefull förhandlingskultur mellan arbetsgivare och fack. Jag hoppas kunna stötta svenska företag att bli mer konkreta i hållbarhetsfrågor, och att vi i regeringen lär av de många goda och konkreta exempel som finns. Här måste vi dels bistå på plats, dels stötta små- och medelstora bolag, men också föra en ännu närmare dialog på hemmaplan, säger Jakob Kiefer till Aktuell Hållbarhet.

Rollen som CSR-ambassadör ser han huvudsakligen som att stötta svenska företag att följa de riktlinjer som finns samt att skapa konkurrensfördelar internationellt för svenska företag utifrån hållbarhetsarbetet.
– Svenska företag kan vara lite dyrare, men ligger långt fram i hållbarhet. Det måste göra skillnad på riktigt, att vi belönas när bolagen gör rätt.

Jakob Kiefer ser samtidigt antikorruption som en av de viktigaste frågorna att arbeta med.
– Jag har jobbat mycket med korruptionsfrågor och det är helt avgörande att komma till rätta med. Korruption är ett av de största hindren för att åstadkomma förändring. Om korruptionen får fäste skadas tilliten och de hållbarhetsmål som världens ledare enats om undergrävs.

Daniel Boman

daniel.boman@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.