Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nya hållbarhetschefer i telekombranschen

Publicerad: 26 augusti 2019, 09:35

Sara Nordbrand och Erik Wottrich.

Foto: Foto (mitten): Pixnio

Både Telia och Tele2 får nya hållbarhetschefer. På Telia har hållbarhetschefen Anne Larilahti slutat och en ny tillförordnad hållbarhetschef har utsetts. På Tele2 inrättas nu en ny roll som global hållbarhetschef.


Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se


Sara Nordbrand blir från och med oktober ny tillförordnad hållbarhetschef på Telia Company. I dag är hon hållbarhetschef på Svenska Kyrkan, och har erfarenhet av arbete med hållbara investeringar, klimatstrategi och mänskliga rättigheter. På Telia Company ska hon arbeta med företagets nya miljömål som av företaget anses som djärva och därmed fått namnet Daring Goals. Enligt målen ska företaget vara helt koldioxidneutralt 2030 och inte ge upphov till något avfall genom hela värdekedjan.
”Jag ser fram emot att börja på ett företag som har en så ambitiös agenda inom områden som klimat och social inkludering. Detta är en tid när modiga och gemensamma ansträngningar verkligen behövs. Telia Companys miljöåtagande genom Daring Goals är ett exempel på en sådan metod. Arbetet kräver innovation, ansvarsfulla affärer och samverkan med intressenter”, säger Sara Nordbrand i en kommentar.

På Tele2 tillträdde Erik Wottrich i början av augusti rollen som global hållbarhetschef. Han kommer närmast från konsultbolaget Centigo, där han arbetat med att integrera hållbarhet i affärsmodellen i flera olika brancher och internt på bolaget. Därmed har han sysslat med alla led i det strategiska hållbarhetsarbetet, från genomförande av väsentlighetsanalyser och intressentdialoger, till att utveckla hållbarhetsstrategier och hållbara affärsstrategier.
”Telekomoperatörer spelar en viktig roll i att utveckla framtidens hållbara samhälle genom att möjliggöra för privatpersoner och företag att kommunicera obegränsat, samtidigt som människors integritet ska skyddas när vi lever en allt större del av våra liv online. Jag ser fram emot att bli en del av Tele2 som tar sitt samhällsansvar för både sociala frågor och miljön på stort allvar”, säger Erik Wottrich, hållbarhetschef på Tele2-koncernen, i en kommentar.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev