fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nya klimatförhandlingar i Visby

Publicerad: 12 januari 2010, 07:47

Framgångarna lyste med sin frånvaro under Köpenhamnsmötet. Nu gör World Ecological Forum ett nytt försök i Visby under ledning av racingprofilen Alec Arho Havrén.

Ämnen i artikeln:

Cop 15

1 och 2 juli håller World Ecological Forum klimatmöte på Gotland. Toppchefer från svenska och internationella företag såväl som entreprenörer och experter från näringslivet väntas till mötet som ska fokusera på klimatåtgärder, meddelar organisationen.

Avsaknaden av näringslivstoppar pekas av World Ecological Forum ut som en av orsakerna till de uteblivna framgångarna under COP 15 i Köpenhamn.
– Bakslaget i Köpenhamn var väntat. Utan företagen är det omöjligt att skapa ett effektivt miljöarbete. Vi vet att det finns ett stort intresse från näringslivets sida men det behövs fler konkreta lösningar och ett större utbyte av idéer. Där ser vi en möjlighet att verka som en plattform, säger Alec Arho Havrén, ordförande för World Ecological Forum i ett pressmeddelande.

För
gotlänningarna är Havrén mest känd som initiativtagare till racingbanan Gotland Ring på norra ön. Nu etableras han alltså också som miljöprofil. Under konferensen kommer bland annat kostnadseffektiva utsläppsminskningar och marknaden för utsläppsenheter diskuteras.

Tävlingen The World Ecological Forum Innovation Race ska också belysas under klimatmötet. Tävlingen går ut på att utveckla ny miljöteknik.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev