Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nya Nutek-miljoner ska rädda Västsverige

Publicerad: 9 December 2008, 06:28

Efter krisen inom fordonsindustrin pumpar Nutek in nya miljoner för att stödja regionens företag.


– Krisen inom fordonsindustrin har stor inverkan på arbetsmarknaden i Västra Götaland. Samtidigt visar de små och medelstora företagen en stark vilja att utvecklas. Nutek möjliggör satsningar som bidrar till utveckling av näringslivet i regionen, kommenterar tf generaldirektör Ingela Blixt.

För att rycka upp regionen ut krisens mörker investerar Nutek 16 miljoner kronor i att stärka konkurrenskraften hos de små och medelstora i Västra Götaland. Redan tidigare har regionen tagit del av 6 miljoner kronor i programmet "Produktutveckling i små företag – av varor och tjänster" och nu tillförs ytterligare 9 miljoner.

Pengarna är tänkta att användas till produktutveckling genom att  företagen köper externa tjänster av andra företag. På så sätt ska bidragen ge ringar på vattnet och få snurr på affärera i regionen.

– Det är ett första steg i arbetet med att se över Nuteks insatser till stöd för de regioner som drabbas, framhåller Ingela Blixt.

Projektet görs i samarbetar med Almi Företagspartner, Business Region Göteborg, Innovationsbron och Västra Götalandsregionen.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.