tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nytt bolag – inte Tiger ska sälja nya Gizmondon

Publicerad: 23 januari 2009, 17:48

Carl Freer sade i oktober 2007 att han ville lansera Gizmondo på nytt eftersom han trodde på den och ”kände ett ansvar för de mindre aktiägarna” som förlorat pengar på Gizmondos konkurs i februari 2006. Han säger idag att han står fast vid sitt löfte, men att det bara gäller de som ägde aktier i Tiger Telematics före konkursen.


Lanseringen av Gizmondo har inte bara skjutits på framtiden, utan den genomgår nu en radikal redesign. Men det är inte bara spelsystemet som får en ny design. Planen var att ta kontrollen över Tiger Telematics som inte bedriver någon verksamhet, men fortfarande har Mike Carrender som vd. Det skulle dock bli svårare än Carl Freer först tänkt sig och han har nu släppt den tanken och håller istället på att sjösätta ett nytt bolag.

-Vi knoppar av Gizmondo som kommer att skötas av en separat enhet kallad Gizmondo, Inc. Vi har redan bildat bolaget och ska snart publiera ett pressmeddelande om saken, säger Carl Freer, och fortsätter.

– I det kommer vi att förklara att alla som ägde aktier i Tiger Telematics vid likvideringen av Gizmondo Europe Ltd., kommer att kunna konvertera dem mot (samma antal) aktier i Gizmondo, Inc.

-Jag har inget ansvar mot dem som köpte aktier i Tiger Telematics på spekulation efter det. Där har vi ingen moralisk skyldighet, säger han. Om du köpte aktier i företaget efter att det kraschat så är det ditt problem Det var bara dumt.

-Den ursprungliga planen var att starta om Tiger, men det visade sig svårt, långdraget och komplicerat. Det blev för många formella och juridiska hinder att hoppa över och Tiger Telematics vd var dessutom inte samarbetsvillig.

Tiger Telematics är enligt Carl Freer ett tomt skal som inte äger några rättigheter till teknologin bakom Gizmondo. Han ser därför inga hinder för att starta ett nytt bolag och låta det ta hand om Gizmondo inklusive de intellektuella rättigheterna.
-Jag köpte rättigheterna och skulle om jag ville kunna starta ett nytt företag i morgon och strunta i alla andra, men det är inte det jag gör, säger Carl Freer.

Carl Freer tänker även börsnotera Media Power USA, vars fokus idag ligger på GetFugu och mobila applikationer involverande augmented reality.

-Vi har redan lämnat in form 14C och ska snart vara listade på OTC’s Bulletin Board, som regleras av NASD. Företaget kommer då att kallas The Media Power Group, Inc., säger dess president Doug Toth.

Hans Sandberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev