Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag19.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nytt centrum för grönt näringsliv planeras i Uppsala

Publicerad: 15 Januari 2016, 05:00

I projektet ”Green Innovation Park” ska 200 företag inom de gröna näringarna inrymmas på Campus Ultuna. Tanken är att näringslivet ska utbyta erfarenheter med studenter och forskare.


Ämnen i artikeln:

Uppsala

Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, och Akademiska Hus vill bygga ett centrum för grönt näringsliv i Uppsala. Syftet med projektet som fått namnet ”Green Innovation Park” är att cirka 200 företag inom de gröna näringarna ska etablera sig i Campus Ultuna i Uppsala. Genom att blanda akademi och näringsliv vill man skapa en kreativ innovationsmiljö med aktiv samverkan mellan företag, forskare och studenter.

”Green Innovation Park”, som fått stöd av bland andra Uppsala kommun och Tillväxtverket, ska inrymma inkubatorsverksamhet, företagshotell för små företag och god tillgång på mark för att bygga nya lokaler till större företag. De företag som väljer att etablera sig i området ska även få tillgång till forskningsinfrastruktur som avancerad apparatur, laboratorier och databaser vid SLU är tanken.

Lina Rosengren

Ämnen i artikeln:

Uppsala

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.