Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nytt handelshus ska sälja svensk miljöteknik i USA

Publicerad: 22 september 2009, 07:40

Vill du sälja miljöteknik i USA men saknar resurser. Nu etableras ett svensk-amerikanskt handelshus för miljöteknik – House of Greentech.


Ämnen i artikeln:

AffärerMiljöteknik

Det är sälj- och marknadsbolaget Salesgen som tagit in tre miljoner kronor i riskkapital för att etablera handelshuset med kontor och registrerade företag i Sverige och i USA. I USA kommer kontoret ligga i Maryland, en delstat där Salesgen redan har verskamhet.

På Salesgen menar man att det idag finns många miljöteknikbolag i Sverige som har stor potential i USA. Samtidigt är man medvetna om att få bolag har tillräckliga resurser för att bearbeta den amerikanska marknaden.

Peter Selemark
är vd för House of Greentech. Han berättar att affärsidén är att marknadsföra svensk miljöteknik på plats i USA och att bidra med projektfinansiering. Genom House of Greentech kan svenska miljöteknikföretag också sälja sin teknik genom ett amerikanskt bolag som avslutande part.
– Marknaden för miljöteknik befinner sig ungefär där IT befann sig i början av nittiotalet. Dynamiken är stark och det mesta är ogjort. Dessutom finns det stora förutsättningar att sälja svensk och nordisk teknik till USA istället för att som i IT-branschen huvudsakligen importera till Sverige, fortsätter Peter Selemark.

Har du stenkoll? Få översikten och kollen i tidningen Miljöaktuellt.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

AffärerMiljöteknik

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.