Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nytt riksdagsnätverk ska försvara bilismen

Publicerad: 7 mars 2019, 12:34

Sveriges riksdag.

Foto: Christian Gidlöf/ Wikimedia Commons

Riksdagens nya bilnätverk startas nu av tre moderater. Det uttalade syftet är att ”konfrontera bilmotståndarna”.


Riksdagsledamoten Jan Ericson (M) har tidigare kritiserats för sin skeptiska syn på klimatforskningen. Nu startar han tillsammans med tre andra riksdagsledamöter från moderaterna ett nätverk för bilister i riksdagen.
”Vi vill sticka ut hakan i debatten om bilismen och gå i konfrontation med bilmotståndarna”, säger han i en intervju med Motormagasinet.

Jan Ericson (M).

Jan Ericson konstaterar att Trafikverket och riksdagens flesta partier vill minska bilismen. Själv säger han att bilen är ”livsnödvändig”, inte bara för dem som bor på landsbygden.

Till Motormagasinet säger Jan Ericson att målet med nätverket kommer att både bli ett diskussionsforum och en plattform för att nå politiska resultat. På sikt hoppas han att nätverket kan samla medlemmar från fler riksdagspartier. På frågan om vad han tycker om elbilar säger han att han testat elbilar och att det är fantastiskt, men att elnätet skulle rasa ihop om alla började köra. Slutligen säger han också till Motormagasinet att han är skeptiskt till ”klimatlarmandet”.
”Att människan påverkar klimatet är väl sannolikt. Men hur mycket, och hur mycket beror på annat? Alldeles oavsett så är den moderata linjen att vi är teknikpositiva och teknikutveckling löser många av våra samhällsproblem. Vi vet att bilen har väldigt stor betydelse för välfärden och för vår samhällsutveckling”.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev