Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag17.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Obama räddar Tesla

Publicerad: 12 Februari 2009, 07:24

Tesla har legat risigt till länge. Något oväntat blir finanskrisen den räddande ängeln.


Framtiden har tett sig skakig för elsportbilen Telsa. Men enligt företaget har det nu ljusnat rejält. I ett internt nyhetsbrev berättar företagets grundare Elon Musk att företaget väntas vara vinstgivande kring halvårsskiftet, rapporterar Reuters.

Avbokade bilar till följd av finanskrisen ska inte heller vara något problem. Musk uppger att sådana visserligen förekommit men att den tänkta produktionen av bilar under 2009 snart är slutsåld.

En del av räddningen för företaget står president Obamas räddningspaket för. Tesla räknar med att inom fyra till fem månader få ta del av lån från den amerikanska energimyndigheten på sammanlagt 350 miljoner dollar.

”Obama-administrationen har tacksamt nog gjort det till en topprioritering att agera snabbt i fråga om låneprogrammet Advanced technology vehicles manufacturing loand program” skriver Musk i nyhetsbrevet enligt Reuters.

Tesla har haft det motigt en tid. Så sent som i slutet av förra året tvingades företaget säga upp 25 procent av personalstyrkan på 250 personer. I mars uppger företaget att en ny modell, Tesla Model S, ska lanseras.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.