Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Obama tar upp kampen mot kolindustrin

Publicerad: 10 Februari 2014, 12:13

Kolkraften står för en stor del av USAs koldioxidutsläpp och därför har Barack Obama nu beslutat att gå förbi kongressen och skärpa utsläppsreglerna för kolkraftverk.


Ämnen i artikeln:

Barack ObamaEnvironmental Protection AgencyUsaKolkraftSveriges RadioKoldioxid

2012 stod koleldade kraftverk för 74 procent av utsläppen av växthusgaser i USA, men bara 37 procent av den energi som producerades kom från kol. Nu uppger president Barack Obama att han tänker gå förbi kongressen och skärpa reglerna för utsläpp från kolkraftverk. Det rapporterar Sveriges Radio.
Kolkraften står för en stor del av arbetstillfällena i vissa delstater och i den amerikanska kongressen finns ett motstånd mot strängare utsläppsregler. Men trots att många kongressledamöter tycker att delstaterna själva ska få välja hur man vill göra med sina kolkraftverk har Obama nu ålagt den amerikanska miljömyndigheten EPA, Environmental Protection Agency, att skärpa reglerna för utsläpp från koleldade kraftverk.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.