Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Offentlig sektor dålig på hållbarhetsredovisning

Publicerad: 10 december 2009, 07:28

När Sveriges revisorer delade ut årets pris för bästa hållbarhetsredovisning var två statliga bolag bäst. Men i kategorin för offentlig sektor frös priset inne. Ingen var tillräckligt bra.


LKAB är bäst på hållbarhetsredovisning i kategorin stora företag, enligt Far SRS, branschorganisationen för revisorer och rådgivare. Juryns motivering: LKAB:s första hållbarhetsredovisning ingår som en separat del i årsredovisningen och visar på ett strukturerat sätt hur koncernen arbetar med sina väsentliga hållbarhetsfrågor ur perspektiven ekonomiska frågor, miljöfrågor och sociala frågor.
I klassen för små och medelstora företag vann Swedfund Internationel, vars redovisning av ” hur strategier omsätts i resultat övertygar om att verksamheten aktivt bidrar till hållbar utveckling”, enligt juryn. På andra plats i respektive kategori kom Ica och Rise.

Förra året fick Stockholms läns landsting ett hederspris för sin miljöredovisning och tanken var att en kategori för offentlig sektor skulle instiftas i år, men juryn avstår från att dela ut något sådant pris.
– Hållbar utveckling och infrastrukturfrågor är intimt förknippade och därför är det anmärkningsvärt att vi i år inte kan dela ut pris i kategorin offentlig sektor. Kvaliteten på redovisningarna var helt enkelt för dålig, säger juryns ordförande Lars-Olle Larsson i ett pressmeddelande.

Få överblick och läs nyttiga analyser, guider och granskningar i lugn och ro i Miljöaktuellt magasin. Teckna din prenumeration här!

Anders Danielsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.