Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Ökad efterfrågan på sociala investeringsfonder

Publicerad: 2 november 2016, 10:40

En ny undersökning visar att efterfrågan på sociala investeringsfonder är stor. Men samtidigt uppger en majoritet av investerarna att de aldrig erbjudits att investera i social hållbarhet.


Ämnen i artikeln:

Social hållbarhet

En ny undersökning från Triodos Bank, som är specialiserade på etiska investeringar, visar att många företag vill öka sina investeringar i social hållbarhet. Men trots att efterfrågan på sociala investeringsfonder är stor så uppger hela 51 procent av de tillfrågade investerarna i undersökningen att de aldrig blivit erbjudna att investera i den här typen av fonder.

Triodos Bank konstaterar att intresset för sociala investeringsfonder har ökat kraftigt under det senaste året. Men trots detta, och trots att många företag också utvecklat och fördjupat sitt hållbarhetsarbete, så har investeringarna i dessa företag inte ökat i samma takt.

Triodos Bank menar att en av orsakerna är att bankerna inte är tillräckligt transparenta. Bankerna är dåliga på att visa var kundernas pengar investeras och det gör det svårt för investerarna att göra välinformerade investeringar på det sätt de skulle önska. Det rapporterar edie.net.

Lina Rosengren

Ämnen i artikeln:

Social hållbarhet

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.