Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Okänt EU-bidrag ger billigare miljöbilar

Publicerad: 1 september 2003, 11:21

– Vi har åtskilliga miljoner att dela ut, bara företag ansöker, säger Stockholms miljö- och konsumentborgarråd Viviann Gunnarsson, i ett pressmeddelande.


Flera miljoner kronor ligger nu och bara väntar på att företag i Stockholmsregionen ska ansöka om bidrag för att köpa in miljöanpassade bilar. Men drygt 20 månader efter start har, enligt Svenska Dagbladet, endast knappt 30 företag sökt och beviljats bidrag.

De som kan söka bidraget är alla företag som har företagsbilar eller tjänstebilar som regelbundet körs i Stockholm. Bidraget är maximalt 30 procent av merkostnaden för miljöbilen jämfört med konventionell motsvarighet. Därmed försöker man jämka ut den befintliga prisskillnaden som finns dem emellan.

Det hela sker inom ramen för EU-projektet Trendsetter som syftar till att skapa bättre trafikmiljö i storstäder. Stockholm är en av de fem storstäder som ingår i projektet. De andra städerna är Graz, Lille, Prag och Pecs.

">Läs pressmeddelandet från Trendsetter.

Mikael Nyberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.