Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

OKQ8 och Siemens i samarbete för att sprida laddstolpar

Publicerad: 17 februari 2012, 13:04

OKQ8 har inlett ett långsiktigt samarbete med Siemens för utveckla infrastrukturen för laddning av elbilar.


Ämnen i artikeln:

CleantechElbilarGreentechHållbara Transporter

Samarbetsavtalet innebär att företagen tillsammans kommer att utveckla och tillhandahålla snabbladdstolpar för elbilar på OKQ8:s bensinstationer. Projektet är både ett sätt att förbereda för en framtida expansion av elbilsmarknaden och en åtgärd för att dagens elbilsåkare ska kunna köra längre sträckor.

– OKQ8 har satt som mål att 12 procent av vår drivmedelsmix ska bestå av förnybara drivmedel redan 2015. För att uppnå det krävs att vi tillhandahåller alla typer av förnybara drivmedel. Därför fortsätter vi att bygga ut fordonsgasnätet men kommer att satsa på el som ytterligare ett alternativ, säger Andréa Haag, hälsa-, miljö- och säkerhetschef OKQ8, i ett pressmeddelande.

Redan nu finns fyra snabbladdstolpar installerade på OKQ8:s ”hållbara drivmedelsstation” i Häggvik, som öppnade för en månad sedan.

– Vårt samarbete med OKQ8 möjliggör nu utbredningen av infrastrukturen med en gemensam satsning för en hållbar utveckling. Siemens satsar mycket på förnybar teknik, inom många olika områden och är glada att OKQ8 också är så aktiva med att driva utvecklingen framåt, säger Göran Persson, sektorchef på Siemens.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.