Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Oljekatastrofen i Nya Zeeland: Fartyget på väg att brytas itu

Publicerad: 13 oktober 2011, 06:45

Se den dramatiska filmen med det olycksdrabbade fartyget utanför Nya Zeeland som släppt ut minst 350 ton tjockolja och som nu riskerar att brytas itu.


Ämnen i artikeln:

Oljeutsläpp

Den 5 oktober gick det liberiaflaggade fartyget Rena på grund på ett rev 22 kilometer utanför Tauranga-hamnen i Nya Zeeland.  Hittils har över 350 ton tjockolja släppts ut från fartyget och över 88 kontainrar har fallit i sjön. Förödelsen på stränderna kring Tauranga har varit omfattande och hundratals fåglar har dött av oljan.

De 350 ton tjockolja som runnit ut från fartyget är emellertid bara en liten del av all den olja som fartyget bär ombord. Enligt fartygsbesättningen, vars kapten nu åtalats för vårdslöshet, bar båten på totalt 1900 ton olja och diesel ombord. Som om allt inte var ille nog riskerar nu båten att helt brytas itu mot revet. Det rapporterar The Guardian som också har en dramatisk film som visar skadorna på fartyget.

Se filmen här:

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Oljeutsläpp

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.