Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

”Oljeproduktionen måste minska i snabbare takt”

Publicerad: 3 december 2020, 10:15

Production Gap Report, som presenteras för andra gången, visar att gapet mellan målen i Parisavtalet och länders planerade produktion av kol, olja och gas fortfarande är för stort, och att det krävs en snabbare övergång till ren energi.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman och Carina Johansen TT

Världens länder måste minska produktionen av fossila bränslen med 6 procent per år för att begränsa en katastrofal uppvärmning, men utveckling går fortsatt i en annan riktning, visar en ny FN-rapport.


Enligt en specialutgåva av Production Gap Report – från Stockholm Environment Institutet, FN och en rad internationella forskningsinstitut – planerar länder att öka produktionen av fossila bränslen kommande decennium, trots

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.