Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Om hållbarhet i vardagen: ”Tips på hur du blir miljöhjälte”

Publicerad: 10 juni 2015, 11:33

En blogg om att leva hållbart i det lilla. Bella Estrela driver bloggen Om hållbarhet i vardagen på Skånska Dagbladet.


Hon har studerat journalistik i Australien och Grekland, arbetat som volontär i Vietnam och utbildat brasilianska familjer om hur man lagar mat med hjälp av solens energi.

Vad gör du för att bidra till en bättre miljö?

– Jag gör så klart allt det jag tipsar om på bloggen och jag tror att det är det lilla som i längden gör en stor skillnad. Ett exempel på hur "många bäckar små faktiskt resulterar i en stor sjö" är att nu när jag tvättat håret med endast bikarbonat i 1,5 år så har jag räknat ut att jag besparat naturen 78 plastflaskor och 15,600 ml av kemikalier.

Varför startade du din blogg?

– För att inspirera fler till att ta hand om vår planet. Jag har över åren som miljöjournalist sett att det finns en stor ignorans när det gäller hållbarhet och jag tror att det beror mycket på att folk tycker att det helt enkelt är ett för stort problem för dem att ta tag i.

Varför ska man läsa din blogg?

– För att man får enkla och roliga tips på hur man kan bli en grön vardags-hjälte. Det är allt från att tvätta kläderna med nötter till att grilla med hjälp av ett paraply!

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.