Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

One Big Thing-listan överlever i ny form

Publicerad: 17 September 2009, 05:57

USA:s nya ambassadör, Matthew Barzun, gillar sin företrädares satsning på miljöteknik. Michael Woods One Big Thing-lista blir kvar.


Matthes Woods efterträdare Matthew Barzun tänker inte skrota den One Big Thing-lista Woods startade för att väcka amerikanskt intresse för svenska cleantech-företag.

– Det vore galet att sluta arbeta med One Big Thing. Men, det vore också galet att bara fokusera på det. Det finns så mycket att lyfta fram här i Sverige, och i USA, sa Barzun under Sweden-U.S. Entrepreneurial Forum i går.

Listan kommer sannolikt att förändras. I en intervju med Di.se säger Barzun att listan kommer att förändras.

– Jag vill att den ska vara en levande lista där man kommer med för att man presterat något spännande. En placering på listan ska inte vara ett självändamål, säger Barzun till Di.se.

Entreprenörskap förblir alltså viktigt med den nya ambassadören. Barzun menar att han visserligen har mycket kvar att lära om svenskt näringsliv men att av det han sett har han blivit imponerad, exempelvis att Sveriges koldioxidutsläpp har minskat parallellt med att BNP ökat.

– Svenska entreprenörer är ”lagom” i ordets bästa bemärkelse. Det är inte så mycket snack utan mer ”bedöm oss för det vi åstadkommer”, säger Barzun till Di.se och framhåller att miljöteknik hör till den mest intressanta sektorn i Sverige även om läkemedel, it och bioteknik också är intressanta.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.