Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Onlinespel ska göra vd CO2-smartare

Publicerad: 2 juni 2010, 12:01

Världsnaturfonden introducerar ett spel som ska hjälpa företagsledare att utveckla koldioxidsnåla affärsstrategier.


Tillsammans med finansföretaget Allianz har organisationen utvecklat onlinespelet CEO2, som låter spelaren glida in i rollen som verkställande direktör för ett fiktivt företag, där uppgiften är att utarbeta affärsstrategier som kombinerar en ökad tillväxt med minskade koldioxidutsläpp.

Spelarens
mål blir att identifiera vilka investeringar som kommer att bli lönsamma i framtidens koldioxidsnåla ekonomi, skriver Business Green.
– Politiker och företag tvekar när det gäller klimatförändringarna, trots att rapporten om energi- och klimatpolitik i Europa (RECIPE) visar att just Europa kan tjäna på att skydda klimatet, om man anger ramarna för minskningen av växthusgasutsläpp, sa WWF i ett uttalande.

Spelet visar de olika effekterna av affärsbeslut under de kommande 20 åren. Spelarna kan själva välja om de vill arbeta inom till exempel bil- eller finansindustrin. Framgången mäts i både aktiekursens utveckling och nivån på företagets koldioxidutsläpp.

www.ceo2-game.com kan du själv testa spelet.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.