Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Oppositionen om vårbudgeten: För lite klimat och miljö

Publicerad: 10 april 2014, 11:19

Igår släppte regeringen sin vårbudget. Enligt oppositionen innehåller den inga reformer för vare sig miljö eller klimat.


Ämnen i artikeln:

Jens Holm

Igår presenterade regeringen sin vårbudget. Oppositionen tog snabbt sikte på regeringens klimat- och miljöpolitik och man ansåg att det fanns stora brister i budgeten. Kritiken spreds snabbt i sociala medier. På Twitter kunde man bland annat läsa Jens Holm (V) som skriver: ”Läser regeringens vårbudget. Hittills hittar jag inte en enda ny reform för miljön. Inte en enda. Överbevisa mig gärna.” och ”Regeringen aviserar till och med neddragning på miljö- och klimatbudgeten (UO20). Vilken gigantisk felprioritering”.

På Miljöpartiets Twitterkonto kunde man redan innan budgeten släpptes läsa följande: ”Alliansen har gjort 26 utspel inför vårbudgeten som presenteras imorgon. 0 satsningar på miljö/klimat”. Centerpartiet tog emellertid upp kampen på ”Twitter” och besvarar bland annat Miljöpartiet följande: ?”@miljopartiet Vi har ju bl.a. fått till satsningar på järnväg (t.ex. Ostkustbanan) i infrastrukturproppen” och ”?@miljopartiet Idag är det ?#våp14 – men all politik ligger inte i en enda proposition. Viktigt att se helheten”.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Jens Holm

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News