Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag01.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Oppositionsrådet: Därför får Trafikverket inte tjuvstarta motorvägsbygget

Publicerad: 29 Juni 2014, 19:48

Mystiken tätnar runt Trafikverkets tjuvstart av det stora motorvägsbygget


Ämnen i artikeln:

TrafikverketUlla Hamilton

För några dagar sedan hölls en motdemonstration för att stoppa det symboliskt viktiga första spadtaget av motorvägsbygget Förbifarten utanför Stockholm. Eller hur ligger det till egentligen? Hade Trafikverket verkligen tjuvstartat sitt jättebygge?

– Motdemonstrationen var uppenbarligen där. De trodde att första spadtaget skulle tas. Men det var uppenbarligen fel, säger Ulla Hamilton (m), trafikborgarråd i Stockholm, på en debatt ordnad av branschorganisationen Bil Sweden i Almedalen.

Trafikverket har lovat att första spadtaget ska ske före sommaren och innan valet – något som oppositionsborgarrådet Daniel Helldén (mp) menar inte är möjligt.

– Nej det går inte. Det saknas miljövillkor och det går inte att göra något annat än kanske att markera ut platsen eller liknande, man får inte börja gräva, säger Daniel Helldén.

Enligt honom har domstolen ännu inte gett besked om vilka miljövillkor som ska gälla under själva byggtiden, ett beslut som väntas i december. Problemet är att Trafikverket önskar att man redan fått börja men att man har ögonen för mycket på sig och därför inte kunnat göra något, säger Daniel Helldén.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

TrafikverketUlla Hamilton

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.