Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Oppositionsrådet: Därför får Trafikverket inte tjuvstarta motorvägsbygget

Publicerad: 29 juni 2014, 19:48

Mystiken tätnar runt Trafikverkets tjuvstart av det stora motorvägsbygget

Ämnen i artikeln:

Trafikverket

För några dagar sedan hölls en motdemonstration för att stoppa det symboliskt viktiga första spadtaget av motorvägsbygget Förbifarten utanför Stockholm. Eller hur ligger det till egentligen? Hade Trafikverket verkligen tjuvstartat sitt jättebygge?

– Motdemonstrationen var uppenbarligen där. De trodde att första spadtaget skulle tas. Men det var uppenbarligen fel, säger Ulla Hamilton (m), trafikborgarråd i Stockholm, på en debatt ordnad av branschorganisationen Bil Sweden i Almedalen.

Trafikverket har lovat att första spadtaget ska ske före sommaren och innan valet – något som oppositionsborgarrådet Daniel Helldén (mp) menar inte är möjligt.

– Nej det går inte. Det saknas miljövillkor och det går inte att göra något annat än kanske att markera ut platsen eller liknande, man får inte börja gräva, säger Daniel Helldén.

Enligt honom har domstolen ännu inte gett besked om vilka miljövillkor som ska gälla under själva byggtiden, ett beslut som väntas i december. Problemet är att Trafikverket önskar att man redan fått börja men att man har ögonen för mycket på sig och därför inte kunnat göra något, säger Daniel Helldén.

Erik Klefbom

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev