Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Örebro kommun: ”En Klimpsatsning vore värdefull”

Publicerad: 5 juli 2012, 03:12

Örebro som hamnade på andra plats i Miljöaktuellts kommunrankning skickade med ett meddelande till statssekreteraren på miljödepartementet.


När Miljöaktuellt under onsdagskvällen arrangerade ett seminarium kallat Hemligheten bakom Sveriges miljöbästa kommuner kom Anders Flanking, statssekreterare på miljödepartementet, förbi för att dela ut diplom till vinnarna.

Örebro hamnade på en andra plats i kommunrankningen och kommunalrådet Lennart Bondeson (KD) hade följande att säga statssekreteraren när han fick önska sig något:

– Det här priset är resultatet av ett tjugoårigt arbete där vi har jobbat väldigt långsiktigt. En framgångsfaktor är att vi varit politiskt överens mellan blocken och det tror jag är en förutsättning. Vi kan strida om en massa andra frågor, men när det gäller klimat- och miljöfrågor då måste vi vara överens.

– Arbetet med Klimp tycker vi var väldigt framgångsrikt som metod och vi kunde med de miljonerna bygga en biogasanläggning och en hel del annat som betytt mycket för vårt arbete för att klara de målsättningar som vi har fram till till 2020. För att det lokala miljöarbetet ska vara framgångsrikt så behöver vi absolut stöd av stat och regering. Det går inte annars.

– Jag skulle verkligen önska, för vi har lite större förväntningar på regeringen än vad som sker, att en Klimpsatsning vore värdefull, för det ger incitament för kommunerna att göra effektiva satsningar tillsammans med näringslivet för att skapa en hållbar tillväxt.

Läs mer om kommunrankningen här.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.