Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Organoclick bygger i Stockholm

Publicerad: 15 oktober 2010, 05:22

Nu ska forskningsbolaget växa och bli en industriell leverantör. Organoclick bygger nytt för drygt 15 miljoner kronor i Stockholm. Samtidigt tecknar dotterbolaget Organowood ett avtal värt 10 miljoner med ML Wood Protection.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Stockholmsföretaget Organoclick bygger en produktionsanläggning för industriell tillämpning av bolagets träskyddsmedel och funktionsadditiv för papper och textilier. I samma veva tecknar dotterbolaget Organowood ett avtal med ML Wood Protection värt 10 miljoner kronor för sin träskyddsprodukt, meddelar företaget.

– Det kommande året kommer OrganoClick omvandlas från ett forskningsbolag till en industriell leverantör av miljövänliga funktionsadditiv för den biofiberbaserade industrin. Inom 5 år siktar vi på att ha en omsättning på mer än 100 miljoner kr, säger Mårten Hellberg, vd på OrganoClick, i en kommentar.

Fabriken ska byggas under 2010 och 2011 med beräknad produktionsstart under första kvartalet 2011. Initialt ska försäljningen fokuseras på Sverige och Finland, enligt Organocklick.

Teknik360 har tidigare skrivit om Organoclick, läs mer om företaget här.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News