Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Över 60 aktörer med i Fossilfritt Sverige

Publicerad: 20 november 2015, 09:21

Stort intresse för fossilfritt initiativ.


Ämnen i artikeln:

AffärerCleantechPolitikSolenergi

Den här artikeln publicerades den 20 november i Miljöaktuellt Idag.

Flera svenska företag, städer och andra aktörer hakar på regeringens initiativ Fossilfritt Sverige och uppmanar andra att göra samma sak. I nuläget har över 60 kommuner, företag och organisationer gått med.
– Vi ser positivt på att man samverkar, och det här en bra plattform”, säger Lena Westerholm, miljöchef på ABB som ser företagets produkter som en del i omställningen eftersom hon menar att de minskar energianvändningen hos kunder.

Nina Ekelund på Hagainitiativet konstaterar att det finns ”många positiva uppsidor” i regeringens fossilfria agenda. Inte minst för företagens lönsamhet.
– Vi tror att det är bra med en omställning, både för sysselsättningen, för tillväxten och svensk välfärd, resonerar Nina Ekelund.

Även Fjärde AP-fonden har gått med.
– Det finns flera anledningar till att vi vill medverka. För det första är det för att vi betraktar klimatfrågan som en av de största riskerna vi har i vår portfölj och då vill vi visa hur vi hanterar den risken. Vi tror också att det finns en poäng med att samla politiken, företagarna och de långsiktiga investerarna för att visa vad man gör och skapa förståelse för varandras agendor, säger Mats Andersson, vd på Fjärde AP-fonden.

Miljöaktuellt har tidigare berättat att statsminister Stefan Löfven redan i regeringsförklaringen deklarerade att Sverige vill gå i bräschen för att bli en av världens första fossilfria nationer. Initiativet Fossilfritt Sverige lanserades i början av november.

Se vilka företag som har gått med i Fossilfritt Sverige här.

Ola Söderlund

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.