Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Över hälften av Sveriges kommunala miljöchefer anser sig sakna resurser

Publicerad: 27 Maj 2010, 07:06

53 procent av Sveriges kommunala miljöchefer säger sig sakna tillräckliga resurser för att klara miljötillsynen på ett bra sätt.


Det är Sveriges Radio Ekot som gort en enkät bland landets kommunala miljöchefer. Enligt SR uppger många kommunala miljöchefer att pengar och personal inte räcker till för att klara av en effektiv miljötillsyn. Totalt svarade 194 kommunala miljchefer på enkäten – 53 procent av dem uppgav att resurserna inte var tillräckliga för en effektiv miljötillsyn, 38 procent tyckte att resurserna var tillräckliga och 9 procent uppgav att de inte hade någon åsikt.

SR Ekot konstaterar också att kommunernas miljöförvaltningar blir alltmer av en mångsysslare då de idag dels ska kontrollera att företagen följer miljölagarna, dels ska sköta livsmedelskontrollen och nu senast dessutom ska kontrollera försäljningen av receptfria läkemedel.
– Man får helt enkelt låta bli att göra det som man inte kan ta betalt för och så blir det ju på de ärenden där vi går ut på eget initiativ, säger Annika Ekvall som är miljöchef i Lilla Edets kommun till SR Ekot.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.