Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Oxfam: Nettonollutsläpp hotar matproduktionen

Publicerad: 4 augusti 2021, 09:36

Matproduktionen i låg- och medelinkomstländer kommer trängas ut av klimatkompensationsprojekt och skapa hunger och massflykt, varvar Oxfam efter att ha räknat på saken.

Foto: Louis Stippel, USAID / Pixnio

Alla nettonollmål för klimatet kan kräva så mycket trädplanteringsprojekt att det kommer leda till massflykt och hunger. Det skriver den brittiska välgörenhetsorganisationen Oxfam som räknat ut hur mycket mark som kommer gå åt på grund av det lilla ordet ”netto” - det vill säga om inte företag och länder minskar utsläppen på riktigt.


Fyra gången Indiens areal. Eller lika stor yta som all jordbruksmark i världen. Det är den yta som kommer gå åt om företag och länder ska infria sina mål om

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.