Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

På lördag är det dags för Klimatmarschen

Publicerad: 6 september 2018, 09:38

Foto: Maria Henriksson/Flickr

Lördagen den 8 september anordnas klimatmarschen, en global klimatmanifestation som hålls i hundratals städer runt om på jorden.


Ämnen i artikeln:

KlimatförändringarVäxthuseffekten

Lördagen den 8 september anordnas klimatmarscher i flera svenska städer. Klimatmarschen är en global manifestation som startats av nätverket People´s Climate Movement. Pontus Björkman från nätverket Klimatsverige är en av organisatörerna bakom Klimatmarschen i Sverige.
– Initiativet startade från början i USA och där kör de en väldigt amerikansk modell där de kopplar samman klimat och jobb, de vill skapa fler klimatjobb i samhället. De passar bra in i deras politiska miljö. Men för vår del handlar det mer om att väcka folks engagemang så att klimatfrågan blir en del av deras liv, säger han till Aktuell Hållbarhet.

Vad kommer att hända nu på lördag?
–Vår paroll är ”hjärtat slår för planeten”, vi försöker hitta en plats för de här frågorna i folks hjärtan. Här i Stockholm kommer vi att träffas i Rålambshovsparken klockan 14. Där kommer framförandet ”Hjärtat slår för jorden” hållas på Rålambshovs amfiteater. 15.30 kommer vi att tåga bort till Mynttorget via Norr Mälarstrand.

Hur många deltagare väntar ni er?
– Det är svårt att säga, men minst 1000 personer.

Hur många deltagare väntas delta globalt?
– Det uppdateras hela tiden. Tidigare år har det anordnats manifestationer på 300 till 400 platser runt om på jorden. Det brukar bli en uppslutning på ungefär en miljon människor.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.