Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

På lördag hålls den första Håll Sverige Rent-dagen

Publicerad: 13 september 2018, 17:55

Foto: Håll Sverige Rent

Lördagen 15 september firas den första Håll Sverige Rent-dagen. Tanken är att arrangemanget ska bli en återkommande manifestation för att uppmärksamma skräpproblemet.


Ämnen i artikeln:

Återvinning

Lördag 15 september hålls den första Håll Sverige Rent-dagen i Kungsträdgården i Stockholm. Enligt Håll Sverige Rents vd Johanna Ragnartz är tanken att manifestationen mot skräpet ska bli en återkommande tillställning som firas den tredje lördagen i september varje år.
– Med detta vill vi uppmärksamma problemet med nedskräpning, hylla alla goda initiativ som faktiskt görs och locka och inspirera till ett större engagemang, säger Johanna Ragnartz till Aktuell hållbarhet.

Vad kommer att hända på lördag?
– Mellan tolv och sju har vi en massa olika stationer där man kan göra grejer. Man kan vara med i vårt skräplabb och lära sig olika saker, det kommer att finnas tävlingar och lekar, man kommer att kunna tillverka egna glasögon av återvunnen plast. Syftet är att uppmärksamma att skräpet också kan vara en resurs om vi bara tar hand om det, men det görs inte idag i tillräckligt stor utsträckning. Mellan fyra och sju kommer det också att hållas en stor konsert med artister som Petter och Miss Li.

Håll Sverige Rent-dagen sammanfaller med The World Cleanup Day som firas på liknande sätt i 150 länder runt om i världen.

Lina Rosengren

Ämnen i artikeln:

Återvinning

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.