Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

På måndag blir han ny generalsekreterare på WWF

Publicerad: 26 oktober 2010, 07:40

Det är en skogens man som tar över posten som generalsekreterare på WWF efter Lasse Gustavsson.


Det är skogsstyrelsens skogschef Håkan Wirtén som tar över jobbet som generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF. På måndag är det första dagen på nya jobbet.

Håkan Wirtén har lång erfarenhet att leda och utveckla natur- och skogsarbete både här hemma i Sverige och ute i världen. WWF har idag 190 000 supportrar och enligt dem själva är man idag Sveriges största miljö- och naturvårdsorganisationen.
– Som den ledande miljö- och naturvårdsorganisationen, spelar Världsnaturfonden WWF en nyckelroll för att bygga ett hållbart samhälle i harmoni med naturen – i Sverige såväl som i resten av världen. För att nå hela vägen fram kommer WWF under de kommande åren att fokusera sitt påverkansarbete på samhällets grundläggande drivkrafter inom politik, ekonomi och näringsliv, säger Håkan Wirtén.

På måndag är det första dagen på nya jobbet, hur känns det?
– Det känns mycket bra. Har visserligen åkt på en rejäl förkylning nu för första gången på flera år. Jag hade egentligen tagit ledigt för att samla mina tankar om det nya jobbet, men nu går jag mest hemma och försöker kurera mig.

Vad är det första du kommer göra när du kommer på plats?

– Jag har almenackan full åtminstone hela första veckan. Framförallt är det samtal med medarbetare för att prata sakfrågor och stämningsläge. Sen har jag också en del externa möten att gå på – samarbeten med företag och annat.

Vilka är dina och WWF:s största utmaningar nu framöver?

– Utamningarna ligger i de grundfrågor som WWF har arbetat med länge – hållbarhet, klimat, biologisk mångfald och ämnen vi inte vill ha i naturen. Den inriktningen kommer förstås inte ändras bara för att jag kliver in. Sen är förstås frågan hur vi ska göra för att nå våra mål, och självklart kommer också jag att lägga mina tankar på de här frågorna.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News