Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Panasonic och NEC återupptar produktionen

Publicerad: 24 mars 2011, 07:01

Efter att ha varit stängda i nästan två veckor har Panasonic och NEC nu öppnat flera av sina fabriker i Japan.

Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörJapanJordbävningKärnkraftMiljöteknikTeknik

Panasonic och NEC återupptog produktionen vid sina fabriker under gårdagen efter att de varit stängda sedan jordbävningen i Japan den 11 mars. Fabrikerna stängdes omedelbart efter jordbävningen men drabbades inte av några allvarligare skador.

Panasonic öppnade i går företagets fabrik i det japanska distriktet Fukushima. Det är den fjärde av Panasonics fabriker som nu åter öppnats sedan jordbävningen. NEC öppnade även fyra av företagets fabriker under gårdagen.

Både Panasonics och NECs fabriker ligger cirka 60 kilometer från det krisdrabbade kärnkraftverket Fukushima Daiichi.

I dagsläget har japanska myndigheter utfärdat en riskzon som sträcker sig upp till en 30 kilometer stor radie kring kärnkraftverket. Personer som befinner sig inom denna radie uppmanas att stanna inomhus. Flera utländska ambassader i Japan har dock rekommenderat en radie på minst 80 kilometer från kärnkraftverket.

Flertalet fabriker i Japan har drabbats av problem med brist på råvaror och komponenter, som i sin tur har lett till minskad produktion. Flera regioner i Japan har även infört planerade strömavbrott med jämna mellanrum för att ransonera med elen, något som ställt till problem för många fabriker.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev