Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Partnerskap gav Opcon stororder

Publicerad: 19 mars 2010, 11:20

Trots den ekonomiska krisen i Litauen har den svenska energi- och miljöteknikkoncernen fått en order på 30 miljoner kronor för leverans till tre fjärrvärmeverk i landet.


Ämnen i artikeln:

BioenergiCleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Energi- och miljöteknikkoncernen Opcon har fått en order via partnern Axis Industries på att leverera tre kompletta anläggningar för rökgaskondensering, rening och vattenbehandling för att utnyttja spillvärme.

Tekniken kommer från Svensk Rökgasenergi, SRE. När tekniken installerats blir resultatet ökad effektivitet och minskade partikelutsläpp vid fjärrvärmeverken i de litauiska orterna Siauliai, Panevezys och Zarasai.

Enligt ett pressmeddelande från Opcon är ordern ett bra exempel på Opcons och SRE:s framgångsrika partnerstrategi, som innefattar ett nära samarbete med lokala partnerföretag på de olika marknaderna.

– Förra året kom flera order via Axis på sammanlagt över 40 miljoner kronor i Litauen. Nu får vi 30 miljoner kronor till på ett bräde, säger Rolf Hasselström, vd och koncernchef för Opcon AB.

När ordern är slutförd kommer företaget att ha levererat nio anläggningar till Litauen, trots den ekonomiska krisen där. Om finansieringssituationen i Litauen lättar räknar Opcon med kraftigt ökade beställningar framöver.

Pernilla Strid

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News