Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Parul Sharma lämnar Agenda 2030-delegationen

Publicerad: 22 december 2017, 10:10

Agenda 2030-delegationens ordförande Parul Sharma har meddelat regeringen att hon önskar lämna sitt uppdrag vid årsskiftet.


Beskedet kommer som en följd av att delegationen ska utvidgas med nya ledamöter, däribland från näringslivet, enligt uppgifter från Regeringskansliet.
Parul Sharma menar att breddningen av ledamöter gör det svårt för henne att kombinera uppdraget som ordförande med sin professionella roll som objektiv rådgivare i frågor som rör bland annat mänskliga rättigheter och anti-korruption. Utöver uppdraget som Agenda 2030-ordförande är Parul Sharma bland annat rektor för Academy for Human Rights in Business.
“För mig är det inte förenligt att både vara granskare av enskilda företag och samtidigt vara ordförande i delegationen, med den nya sammansättningen. Jag har därför valt att lämna posten som ordförande i Agenda 2030-delegationen från och med årsskiftet”, säger Parul Sharma i en kommentar till beskedet.
Dagens Nyheter var först ut med att rapportera om att Parul Sharma lämnar sin ordförandepost. I sociala medier kommenterar Parul Sharma att rubriksättningen inledningsvis var felaktig, och understryker att hon inte har avgått i protest utan i samråd med regeringen sedan september.
Regeringskansliet har meddelat att arbetet med att hitta en ny ordförande för Agenda 2030-delegationen har påbörjats med omedelbar verkan.

Tobias Persson

tobias.persson@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.