Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Patentbomb ska skydda Ihpone

Publicerad: 2 Februari 2009, 09:36

Apple lär inte kunna skydda multitouch-tekniken för Iphone för evigt. Men hot om patentbråk kan sabba för konkurrenterna.


Den 20 januari fick Apple patent på multitouch-tekniken som används i gränssnittet på bland annat Iphone. Apples operative chef under Steve Jobs frånvaro, Tim Cook, har meddelat att företaget tänker ge sig på konkurrenter som försöker kopiera patenterade Iphone-funktioner.

Trots att Apple inte vill peka ut något enskilt företag som mål för attacker ska det röra sig om ett försök att ställa till det för en konkurrent, krisdrabbade Palm.

– Apples förhållningssätt är ett försök att hota pekskärmsmobilen Pre, grundbulten i Palms comeback-plan, säger patentjuristen Morgan Chu på Los Angeles-baserade advokatfirman Irell & Manella till Bloomberg.

Chu tror inte att Apples besvärjelser kommer att leda till några faktiska stämningar. Istället förväntas Palm och andra konkurrenter skrämmas att arbeta sig runt Apples patent med förseningar som följd. Palm Pre väntas nå marknaden inom några månader, såvida inte Apples taktik visar sig fungera.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.