Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Patentprocessen får raketfart i USA

Publicerad: 8 december 2009, 08:29

Älskar du innovation men hatar arbete med patentskydd? I USA skrotar man krånglet och sätter turbo på patentprocessen.


Det ska bli lättare för amerikanska miljöinnovatörer att patentskydda sina produkter. Från att ha tagit omkring 40 månader ska processen nu bli klar på 12 månader. Det meddelar det amerikanska patentverket, U.S Patent and Trademark Office, USPTO. Anledningen är att verket vill förbättra konkurrenskraften för amerikansk miljöteknik.

”Amerikansk konkurrenskraft är beroende av innovation och innovation är beroende av kreativa amerikaner som utvecklar ny teknik. Genom att säkerställa att många nya produkter får patentskydd snabbare kan vi uppmuntra våra främsta innovatörer att investera de resurser som krävs för att utveckla ny teknologi och att få ut den på marknaden”, skriver patentverket i en kommentar.

I ett första skede ska 3.000 patentansökningar behandlas i den nya snabbare processen för utvärdering. Om processen fungerar väl ska USPTO utvärdera sätt att fortsätta och utveckla initiativet.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.