Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Personerna på plats 21-30 på listan

Publicerad: 23 april 2017, 14:15

21. Kerstin Lindvall, chief corporate responsibility officer, Ica (Ny) Under sin tid inom Ica-koncernen har Kerstin Lindvall bidragit till att lyfta Ica-gruppens hållbarhetsarbete. Sedan 2016 sitter Kerstin Lindvall med i koncernledningen för Ica-gruppen och i…


21. Kerstin Lindvall, chief corporate responsibility officer, Ica (Ny)
Under sin tid inom Ica-koncernen har Kerstin Lindvall bidragit till att lyfta Ica-gruppens hållbarhetsarbete. Sedan 2016 sitter Kerstin Lindvall med i koncernledningen för Ica-gruppen och i ledningsgruppen för Ica Sverige.

22. Johanna Sandahl, ordförande, Naturskydds­föreningen (27)
Johanna Sandahl leder Sveriges­ största miljöorganisation. Hon är också en av landets­ mest efterfrågade miljökommentatorer. Med sakliga argumentation, en vass politisk tunga och 226 000 medlemmar i ryggen driver hon på för att klimat- och miljöfrågor alltid ska ligga i topp på den politiska agendan.

23. Lars Strannegård, rektor, Handelshögskolan Stockholm­ (Ny)
Under de tre år som Lars Strannegård varit rektor för Handelshögskolan har han drivit igenom flera stora och viktiga förändringar som är kopplade till hållbarhet. Tillsammans med Mistra har Handels etablerat ett centrum för hållbara marknader och skapat en ny professur på området. De har också startat forskningsprogrammet ”Hållbara finansiella system”. Sist men inte minst har satsningen”Global challenges” lanserats som ett spår i den stora kandidatutbildningen.

24. Linnea Engström, EU-parlamentariker (MP) (Ny)
EU-parlamentarikern Linnea Engström har sitt fokus på arbetet för ett klimatsmart och jämställt EU. Oavsett om det gäller fiske, konfliktmineraler eller plastpåsar så ser Linnea Engström till att Sverige finns representerat. Hon är också aktiv i den svenska debatten där hon bidrar till att informera om EUs hållbarhetsarbete.

25. Charlotta Szczepanowski­, hållbarhetschef, Riksbyggen (45)
Under sin tid på Riksbyggen har Charlotta Szczepanowski visat på sin förmåga att tänka­ utanför boxen och att hitta nya lösningar på gamla problem. Hennes holistiska syn på miljö- och hållbarhetsfrågor, och hennes sätt att inkludera såväl boende som anställda i hållbarhetsarbetet, har fått stort genomslag.

26. Jakob Lagercrantz­, grundare, 2030-sekretariatet (92)
2030-sekretariatet dominerar debatten om omställningen av transportsektorn. Sekretariatets grundare Jakob Lagercrantz driver oförtrutet frågan om en fossilfri fordonsflotta i Sverige senast 2030 och är en tydlig svensk röst i Bryssel.

27. Lin Lerpold, chef för Misum, Handelshög­skolan i Stockholm (11)
Utvecklingen av Handelshögskolans nya kunskapscenter går snabbt framåt. Misums chef Lin Lerpold gör dessutom en viktig insats med sitt hårda arbete för att hållbarhet ska ses som en naturlig del i undervisningen på Handels.

28. Kim Waller, vd, Ungdomar AB (Ny)
Med framgångskonceptet ”we change” har Kim Waller sett till att tiotusentals ungdomar utbildats och inspirerats till att förstå att hållbarhet är enkelt, kul och något som berör alla.

29. Markus Danell, grundare/verksamhetsledare, Sustainergies (Ny)
Medan parhästen Simon Werbart Flato är ute på resa fortsätter Markus Danell att arbeta för att Sustainergies­ ska fortsätta vara den viktigaste­
bryggan mellan håll­barhets­intresserade studenter och näringslivet. Sustainergies lockat allt fler stora kunder och av allt att döma kommer organisationen att fortsätta­ växa.

30. Ahmed Al-Qassam, ordförande, Push Sverige (Ny)
Push Sverige är internetplattformen som fungerar som en mötesplats där unga eldsjälar och organisationer från hela Sverige samlas för att engagera sig i hållbarhets­frågor. Ahmed Al-Qassam är ordförande för Push Sverige. Han har också startat ”Miljöpodden” som sprider kunskap om hållbarhetsfrågor till den breda allmänheten.

Tillbaka till hela listan.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.