Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Personerna på plats 31-40 på listan

Publicerad: 23 april 2017, 14:15

31. Svante Axelsson, samordnare, Fossilfritt Sverige (7) Efter många år som generalsekreterare på Naturskyddsföreningen bestämde sig Svante Axelsson för att lämna sin post – för att kliva in i en ny roll som samordnare för…


31. Svante Axelsson, samordnare, Fossilfritt Sverige (7)
Efter många år som generalsekreterare på Naturskyddsföreningen bestämde sig Svante Axelsson för att lämna sin post – för att kliva in i en ny roll som samordnare för fossilfritt Sverige engagerar och inspirerar han de svenska företag, kommuner och organisationer som vill bidra i omställningen till ett klimatsmart samhälle.

32. Ingrid Petersson, generaldirektör, Formas (19)
Som generaldirektör för en myndighet som delar ut över en miljard i forskningsanslag till hållbar utveckling har Ingrid Petersson en viktig position i Hållbarhetssverige. Under 2016 utsågs hon dessutom till en av medlemmarna i regeringens nya delegation för genomförandet av Agenda 2030.

33. Margot Wallström­, utrikesminister (S) (Ny)
Utrikesminister Margot Wallström har ett starkt inflytande i Socialdemokraternas verkställande utskott. Med sin starka pondus och sin bakgrund som miljökommissionär i EU är hon ett av de statsråd som driver på för en progressiv miljöpolitik och en feministisk klimatpolitik.

34. Filip Elland, hållbarhetschef, Castellum (Ny)
Sedan 30-årige Filip Elland tog över som hållbarhetschef på Castellum, ett av Sveriges största fastighetsbolag, har företaget blivit omtalat i hållbarhetssammanhang. I höstas blev Castellum det enda svenska fastighetsbolaget i Dow Jones Sustainability Index. Man fick också flera internationella branschutmärkelser.

35. Johan Hassel, vd, Global utmaning (52)
Som vd för tankesmedjan Global Utmaning har Johan Hassel tagit sig an hållbarhetsfrågorna ur ett brett perspektiv. Under 2016 utsågs han till en av medlemmarna i regeringens Agenda 2030-delegation där han tillsammans med flera andra tunga namn inom hållbarhetsområdet ska verka för att stödja och stimulera Sveriges genomförande av FN:s mål för hållbar utveckling.

36. Nina Ekelund, vd, Hagainitiativet och 2050 (77)
Som vd för företagsnätverket Hagainitiativet och styrelseordförande för konsultbolaget 2050 har Nina Ekelund skapat en plattform som kraftfullt driver på klimatfrågan i näringslivet. Genom att föregå med föredöme (i februari satte medlemmarna i Hagainitiativet målet att ha noll nettoutsläpp av klimatgaser år 2030) och fokusera på affärsnytta och möjligheter lyckas Nina bana väg för hela näringslivets klimatomställning.

37. Adam Arnesson, entreprenör och bonde, Ekobonden­ Consulting (Ny)
Den unge prisade boden Adam Arnesson är lantmästare på familjegården Jannelund som betraktar sig inte främst som bönder utan som producenter av ekosystemtjänster som biologisk mångfald och pollinering. Adam Arnesson bloggar och föreläser ofta om hållbar livsmedelsförsörjning. 2016 utsågs han till en av Sveriges 33 hållbarhetstalanger.

38. Maria Smith, chef hållbarhetsstrategi, Ica (Ny)
Maria Smith är en av nyckel­personerna bakom Icas hållbarhetsarbete och flera av de hållbarhetsinitiativ som Ica genomförde under 2016. Bland dessa märks Klimaträtt-projektet som belönades med FN:s klimatpris, och Hållbar Livsmedelskedja som Ica startade tillsammans med Lantmännen.

39. Fredrik Hannerz, politiskt sakkunnig hos Isabella Lövin (68)
Isabella Lövins sakkunnige Fredrik Hannerz har stort inflytande över den politik som regeringen för på klimatområdet. Med sin breda och djupa kunskap inom hållbar samhällsutveckling utformar han idéer och förslag som driver den svenska klimatpolitiken framåt.

40. Linda Burenius Magnusson, ordförande i 100% förnybart och head of public affairs OX2 Group (Ny)
Som ordförande i 100% förnybart driver Linda Burenius Magnusson omställningen mot ett förnybart energisystem genom opinionsbildning och politiskt påverkansarbete. Hon är också en förespråkare för allas rätt att äga sin egen förnybara el och nyligen startade hon ett upprop för skattelättnad för andelsägd förnybar elproduktion.

Tillbaka till hela listan.

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.