Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Peter A Wilderer får Stockholm Water Prize

Publicerad: 21 mars 2003, 12:30

Den tyske professorn Peter A Wilderer får Stockholm Water Prize för att han utvecklat samordnade system för hållbar hantering av vatten och avlopp.


Peter A Wilderer har i över 30 år arbetat med holistisk forskning om hållbar vattenanvändning och sanitet. Hans forskning utmärks av en sällsynt kombination av teknikutveckling på detaljnivå och en djup omsorg över miljö och livskvalitet, skriver Stockholm International Water Institute, SIWI, i pressmeddelandet.

Han var en av de första forskarna som ifrågasatte hållbarheten i att använda västerländska metoder för sanitetshantering i resten av världen. Han förstod tidigt vikten av kostnadseffektiv, decentraliserad och småskalig hantering av avloppsvatten, vilket blir allt viktigare i de snabbt växande storstäderna i tredje världen.

Stockholm Water Prize på cirka 1,2 miljoner kronor delas i år ut för trettonde gången. Kung Carl XVI Gustaf kommer att överlämna priset i samband med världsvattenveckan i Stockholm i augusti.

Valter Bengtsson

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.