Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Pfizers miljö- och ansvarsblogg

Publicerad: 3 november 2015, 06:00

Bengt Mattson.

Foto: LinkedIn

En blogg som drivs av Bengt Mattson och handlar om bland annat frågor gällande läkemedels miljöpåverkan.


Bengt disputerade inom polykemi på Kungliga tekniska högskolan och jobbar nu med CSR, hållbarutveckling och miljöfrågor på Pfizer AB.

Han skriver: ”Jag tror att i stort sett alla håller med om att företag idag har många olika typer av ansvar. För oss i läkemedelsindustrin sträcker sig ansvaret längre än forskning och utveckling, tillverkning och leverans av mediciner till människor runt om i världen. Vi måste säkerställa att allt detta görs på ett ansvarsfullt och långsiktigt hållbar sätt. Ett företag lever inte isolerat i samhället utan utgör en integrerad del därav! ”

bloggen skriver Bengt om sin syn på hållbar utveckling och ansvarsfullt företagande. Han bloggar bland annat under kategorierna miljö, trender och socialt ansvar.

Bengt skriver: ”Idag har jag varit i Bryssel på möte med IAI PIETF (Inter-Association Initiative Pharmaceuticals in the Environment Task Force). Jag leder denna arbetsgrupp tillsammans med Reinhard Laenge från Bayer – en stor ära. Det är enormt kul att tillsammans med hela industrin, såväl den forskande läkemedelsindustrin (EFPIA) och generikaindustrin (EGA) som branschföreniningen för tillverkare av receptfria läkemedel (AESGP), driva detta angelägna arbete om läkemedel i miljön.”

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.