Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Philadelphia Eagles får världens grönaste arena tack vare vind och sol

Publicerad: 22 november 2010, 07:03

NFL-laget Philadelphia Eagles installerar 80 vindturbiner och 2 500 solpaneler på sin hemmaarena Lincoln Financial Stadium.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Idag presenterade den amerikanska fotbollsklubben Philadelphia Eagles en omfattande satsning på förnybar energi. Klubben har skrivit kontrakt med Orlando-baserade energibolaget SolarBlue, som ska utrusta arenan Lincoln Financial Stadium med 80 spiralformade vindkraftverk och 2 500 solpaneler. En investering som kommer att kosta 30 miljoner dollar.

Arenan kommer att vara helt självförsörjande och elektriciteten som genereras på platsen skulle räcka till att försörja 26 000 hushåll. SolarBlues ingenjörer uppskattar att den gröna renoveringen kommer att spara 500 000 fat olja eller 90 miljoner liter bensin årligen. Det motsvarar 41 000 bilars koldioxidutsläpp på ett år, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Philadelphia Eagles – gröna i dubbel bemärkelse.

– Klubbens plan för Lincoln Financial Stadium är en av de mest omfattande satsningar på förnybar energi som har gjorts på någon större byggnad. Energiplanen kommer att utnyttja de mest tekniskt avancerade vindturbiner och solpaneler som finns. Med denna installation räknar vi med att många andra företag kommer att se fördelarna med förnybar energi, och att de kommer att låta sig inspireras av Eagles djärva ledarskap, säger Lee Maher, ordförande och vd på SolarBlue.

Philadelphias borgmästare Michael Nutter är stolt över stadens i dubbel bemärkelse gröna lag.

– Initiativet kommer att minska stadens klimatpåverkan, skapa hundratals välbehövliga arbetstillfällen och placera vår stad på den gröna världsscenen. Den här typen av framåttänkande kommer att tjäna som ett utmärkt exempel för alla organisationer som vill bidra till att stärka den lokala ekonomin och samtidigt hjälpa miljön.

Det är bara att konstatera att amerikanerna snabbt drar ifrån på arenafronten. Med tanke på hur många nya arenor som byggs i Sverige är det tråkigt att det saknas ambitiösa visioner i stil med The Eagles!

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.