Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Plug in-enhet ska ge grönare bilkörning

Publicerad: 14 september 2011, 10:55

Med hjälp av en plug in-enhet i bilen kan fordons- och tjänstebilsflottor minska sin miljöpåverkan och sina bränslekostnader med upp till 15 procent.


Ämnen i artikeln:

CleantechGreentechKoldioxidutsläpp

Logicas nya plug in-enhet EMO samlar information om bilförarens körbeteende. Informationen skickas sedan trådlöst till en webbtjänst för uppföljning av hur föraren påverkat bränsleförbrukningen och miljön. Det kan röra sig om allt från förarens inbromsningar och acceleration till hastighet och tomgångskörning, skriver Logica i ett pressmeddelande.

– EMO-modulen monteras under instrumentbrädan och det är så enkelt att man kan göra det själv. Syftet är att samla information om körbeteendet. Genom att förändra detta kan både miljöpåverkan och bränsleförbrukningen minskas, säger Logicas hållbarhetschef Martin Högenberg.

Enligt företagets pilotprojekt och interna tester kan EMO bidra till att minska miljöpåverkan och bränslekostnader med upp till 15 procent.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.