Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Polen vägrar basera klimatfinansiering på utsläpp

Publicerad: 2 oktober 2009, 11:35

I dag avslutades diskussisonerna mellan EU:s finansministrar i Göteborg. Veckans diskussioner har inte gett några konkreta klimatlösningar. Polen gjorde emellertid klart att de vägrar ställa upp på en betalningslösning som baseras på hur mycket växthusgaser varje land släpper ut.


Ämnen i artikeln:

Cop 15Köpenhamnsmötet

Mötet mellan EU:s finansministrar i Göteborg, som avslutades idag, gav inga konkreta svar på hur mycket EU ska betala för utsläppsminskningar eller hur kostnaderna ska fördelas. Däremot gjorde Polen klart att de inte tänker gå med på en lösning baserad på hur mycket varje land släpper ut. En sådan lösning skulle nämligen bli väldigt dyr för Polen.

Sveriges
finansminister, Anders Borg, ville ändå inte säga att Polen är en bromskloss i diskussionerna inför FN:s klimatmöte i Köpenhamn.
– Jag skulle inte framställa det som att polackerna är problemet i den här diskussionen, de är mycket konstruktiva, säger han till Sveriges Radio och menar att det största problemet idag snarare är USA.

Enligt
Sveriges Radio hoppas Anders Borg på en mer konkret uppgörelse då finansminstrarna träffas i Luxemburg senare den här månaden.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Cop 15Köpenhamnsmötet

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News