måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Polisen misstänker: Nordkalk har dumpat gifttunnor i kalkbrott

Publicerad: 30 augusti 2012, 09:25

Polisen arbetar nu med en förundersökning om misstänkt miljöbrott i Klinthagen på norra Gotland. Polisens förhör styrker hittills den polisanmälan som gjorts.


JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Gotlands Tidningar berättar att Polisen sedan en tid arbetar med en förundersökning där Nordkalk misstänks för att ha dumpat gifttunnor i ett stenbrott och sedan tänkte över med hundratals ton sten. På så sätt har man skapat en underjordisk soptipp. Polisen vill inte gå in i detalj på vilka ämnen som misstänks ha dumpats, men enligt uppgifter till GT handlar det om syra och bränd kalk.
– Det är saker som definitivt inte hör hemma i ett stenbrott, säger Hans Thulin som arbetar med miljöbrott på Gotlandspolisen till GT.

De förhör som polisen hittills gjort styrker polisanmälan. Problemet för Gotlandspolisen är nu att det kostar pengar att utreda frågan vidare, då man inte kan se något från ytan utan måste gräva – hur djupt vet man inte.
– Det är jäkligt svårt, helt enkelt. Det är en kostnadsfråga också, en grävmaskin som kanske tvingas gräva i två veckor eller två månader kostar mycket stora pengar, säger Hans Thulin.

Nordkalks kommunikationschef Eva Feldt säger att hon vet att Nordkalk inte gjort något fel i Klinthagen.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev