Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Polisen slog till mot vindkraftsmaffia

Publicerad: 13 November 2009, 09:59

Polisen har slagit till mot den italienska vindkraftsmaffian. I veckan arresterades fyra personer. En av de åtalade är ordförande i Italiens vindkraftsförening.


Ämnen i artikeln:

EuVindkraft

Italienska polisen har arresterat fyra personer anklagade för förskingring av statliga medel till vindkraft. Ytterligare elva personer sitter anhållna. Bland dem ordföranden i den italienska vindkraftsföreningen, Oreste Vigorito, rapporterar Greenreport.it.

Den italienska vindkraftsindustrin har fått stort ekonomiskt stöd för att bygga vindkraftverk. Nu visar det sig att delar av branschen är infiltrerad av maffian. Tidigare i år arresterades åtta personer på Sicilien.

Åklagarna säger att de nu åtalade personerna ljugit för att kunna maximera ekonomiska intäkter i samband med bygget av sju vindkraftsparker i södra Italien. Totalt femton personer står åtalade i målet.

Italienska tidningar skriver att landets energiminister reagerat på händelsen och dragit tillbaka 30 miljoner Euro i ekonomiskt stöd till vindkraftsindustrin.

Erik Klefbom

Ämnen i artikeln:

EuVindkraft

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.