Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Positiv bild av Sveriges klimat- och miljöarbete utomlands

Publicerad: 26 februari 2020, 10:02

Sverige anses vara bäst på att skydda miljö- och naturresurser.

Foto: Pixabay.

Sverige är bland de bästa länderna i världen på miljö- och hållbarhet. Det visar en sammanställning av globala rankningar.


Sverige rankas högst i världen inom miljö- och klimatområdet. Det visar Svenska institutets årsrapport som undersöker hur Sverige presterar i olika globala index. Årsrapporten visar också hur människor pratar om Sverige på olika digitala plattformar på olika språk och hur Sverige uppfattas i andra länder enligt den globala undersökningen Anholt-Ipsos National Brands Index, NBI. 

Enligt Svenska institutets årsrapport rankas Sverige högst av 50 länder när det kommer till skydd av miljö- och naturresurser. Sverige anses också vara ett land som tar ansvar i det internationella klimatarbetet. Sverige toppar också många internationella index av områdena hållbarhet, innovation och samhällsstyre. 

”Årsrapporten visar att uppfattningen om Sverige är stabilt positiv och att det svenska klimat- och hållbarhetsarbetet stärker bilden av Sverige utomlands. Det är glädjande. Vi ser också att personer med högre kännedom om Sverige tenderar att vara mer välvilligt inställda till vårt land. Att skapa goda relationer till omvärlden är därför viktigt för att stärka Sveriges attraktions- och konkurrenskraft”, säger Madeleine Sjöstedt, generaldirektör för Svenska institutet, i en kommentar.

Läs ”Bilden av Sverige utomlands 2019” 

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.