Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Princeton University bygger s(k)olpark

Publicerad: 8 februari 2011, 07:20

Princeton University planerar att bygga en egen solcellsanläggning som kommer att (delvis) försörja skolan med el i 50 år.


Ämnen i artikeln:

SolkraftCleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Det anrika Ivy League-universitetet kommer att bygga landets största skol-solcellsanläggning, bestående av 16 500 solpaneler, rapporterar Daily Princetonian.

När systemet på 5,3 megawatt är installerat kommer det att stå för 5,5 procent av skolans energibehov och sänka energikostnaderna med ungefär 8 procent. Riktigt soliga sommardagar kommer panelerna att kunna generera hela 20 procent av skolans el, men utslaget över hela året så landar siffran alltså på 5,5 procent.

För att finansiera bygget kommer man att dra nytta av New Jerseys ”Solar Renewable Energy Certificate”-program. För varje 1000 kilowattimmar skolan producerar så får den ett certifikat (SREC) av delstaten, som den senare kan sälja till elleverantörer som enligt lagen (Renewable Portfolio Standard) är bundna att producera en viss andel förnybar energi.

Skolan kommer även att motta projektstöd från president Obamas ekonomiska stimulanspaket ARRA (American Recovery and Reinvestment Act).

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News