Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Prins Charles uppmanar företag att stoppa avskogning

Publicerad: 2 december 2015, 05:30

Pixabay.com

Det säger prins Charles av Wales, under klimattoppmötet i Paris. Han uppmanar företag att se över sina leverantörskedjor och göra större ansträngningar för att minska påverkan på världens skogar.


Ämnen i artikeln:

Cop 21EuKlimatförändringarKlimatförhandlingar

En stor del av världens företag uppmärksammar inte att deras leverantörskedjor orsakar stora skador på skogar, säger prinsen av Wales, när han uppmanar företag att stoppa avskogningen.

I sitt tal vid FN:s klimatförhandlingar i Paris, säger prinsen att en storskalig restaurering av skogar behövs för att minska den globala uppvärmningen, rapporterar The Guardian.

“Det är väldigt enkelt: Vi måste rädda våra skogar, det finns ingen plan B för att tackla klimatförändringarna eller andra svåra utmaningar som mänskligheten kommer möta”, säger han.

Prins Charles säger också att det finns företag som redan vidtar åtgärder för att minska påverkan på skogen, men att det krävs fördubblade ansträngningar för att den globala marknaden ska förändras.

Att förhindra förstörelse och försämring av skogarna är en viktig del i kampen mot klimatförändringarna. FN uppskattar att cirka 12 miljoner hektar skog huggs ner per år, vilket svarar för 11 procent av de globala utsläppen av växthusgaser.

Prinsen vill också se åtgärder för storskalig restaurering av skog, då vi förlorat 500 miljoner hektar (1,2 miljarder tunnland), av tropisk regnskog sedan år 1950.

Läs mer om talet här. 

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.