Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Prisras efter stormig omröstning

Publicerad: 22 januari 2015, 11:17

Priset på utsläppsrätter föll direkt med omkring fem procent efter dagens omröstningar i EU-parlamentets industriutskott.


Ämnen i artikeln:

Reuters

Marknaden reagerade direkt på nyheten om att industriutskottet inte kunde enas om en position till inrättandet av en reserv för överflödiga utsläppsrätter. Även om det nu är miljöutskottet som ensamt ska hålla i frågan för EU-parlamentet sänder dagens omröstning ut en signal om att reserven kan dra i gång först 2021 i stället för 2017, som det tidigare diskuterats.

Delar av industrin hoppas på ett tidigt startår. Handlare befarar enligt Reuters att allt annat än ett tidigt startår leder till ytterligare prisfall på utsläppsrätter, som redan backat omkring 70 procent sedan 2008.

Efter någon timme hade marknadspriset återhämtat sig något och handlades för runt 7,20 euro per utsläppsrätt. Det är fortfarande långt under de önskvärda nivåerna på minst 50 euro som brukar förespråkas av experter. Under sommaren väntar ytterligare reformförslag av EU:s utsläppshandelssystem.

info@jacobhederos.se

Ämnen i artikeln:

Reuters

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.