Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

PwC först med uppförandekod bland revisorer

Publicerad: 6 oktober 2003, 09:35

Revisions- och rådgivningsföretaget Pricewaterhouse- Coopers har som första företag i branschen satt sitt etiska förhållningssätt på pränt. – Det är ett självklart steg i vår utveckling och naturligt för oss som marknadsledare, säger Anders Lundin, auktoriserad revisor och ansvarig för införandet av uppförandekoden i den svenska delen.


Nu ska samtliga 125 000 medarbetare i 142 länder leva upp till den nyligen framtagna uppförandekoden
”Code of Conduct – the way we do business”, enligt ett pressmeddelande från företaget. Ytterst ansvarig är PricewaterhouseCoopers globala chef Samuel A DiPiazza:

– Våra ledare, på alla nivåer, måste leva enligt Code of Conduct, men dessa regler ska dessutom genomsyra hela organisationen i allt vi gör, varje dag, säger han i ett meddelande till medarbetarna.

Enligt Anders Lundin är det som står i uppförandekoden egentligen inte något nytt för företaget, utan det beskriver hur man arbetar redan i dag i såväl Sverige som globalt.

– Däremot tydliggör uppförandekoden hur vi ska agera och dessutom visar den uttryckligt hur våra värderingar, lagarbete, ledarskap och förträfflighet, hänger ihop med vårt dagliga arbete, säger Anders Lundin.

PricewaterhouseCoopers rekommenderar att alla företag och organisationer tar fram en uppförandekod, för att hantera den komplexa och föränderliga värld som finns i dag – finns inga regler lämnas tolkningen till varje enskild individ.

Mikael Nyberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev