Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Racertävling marknadsförs som miljöevenemang

Publicerad: 20 september 2012, 10:37

Håll Sverige Rent miljömärker STCC på Solvalla


Travbanan på Solvalla har asfalterats för att kunna hålla racingtävlingar. STCC-bilarna kommer att köras på biogas, etanol och alkylatbensin. Återstående utsläpp klimatkompenseras, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Men hur hållbar är egentligen den här biltävlingen?

Enligt arrangörerna består den största klimatpåverkan av publikens resor till och från arenan. När STCC-finalen körs på Solvalla blir resvägen för de flesta kort, många åker buss eller tunnelbana. På tävlingsbanan dominerar miljöbränslena.

Evenemanget miljömärks av
organisationen Håll Sverige Rent, som utgår från att evenemanget skulle hållas oavsett om de deltar eller inte. Håll Sverige Rents bidrag är att höja ambitionen och ge arrangören struktur på sitt miljöarbete.

– Syftet är att ge arrangörerna ett miljöincitament – utan detta hade de kanske varken klimatkompenserat eller kört på biobränslen, säger Anna Linusson, vd för Håll Sverige Rent.

Håll Sverige Rent brukar få
mellan 7000 och 20 000 kronor för att miljödiplomera olika evenemang. Tidigare har man diplomerat till exempel O-ringen och Vätternrundan, men fokus ligger för det mesta på inköp, avfall och nedskräpning.

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News