söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Rådgivningstjänst ska underlätta byten till LED

Publicerad: 28 juni 2012, 07:56

Honeywell lanserar en ny rådgivningstjänst och energikalkylator online, som ska underlätta för fastighetsägare och förvaltare att byta till effektivare LED-belysning.

Ämnen i artikeln:

GreentechMiljöteknikCleantech

LED-belysning kan leda till energibesparingar på upp till 60 procent jämfört med vanliga lysrör, skriver elektronikföretaget Honeywell i ett pressmeddelande.

– Det svåra för fastighets- och miljöchefer är att motivera investeringen som krävs för att byta belysning och det är därför vi nu lanserar vår rådgivningstjänst och vår nätbaserade energikalkylator, säger John Storey, Global Business Director för LED-belysning på Honeywell.

Ett byte till LED-belysning kan vara en av de viktigaste åtgärderna för energibesparing i en fastighet. Enligt Energimyndigheten gå ungefär 30 procent av elanvändning i kontorsbyggnader och offentliga lokaler till belysning.

– För närvarande bygger ungefär två tredjedelar av all belysning på gammal och energislösande teknik som utvecklades före 1970. Detta är inte hållbart. LED-tekniken är det mest revolutionerande inom belysning sedan glödlampan uppfanns.

Här finns Honeywells gratis rådgivningstjänst och energikalkylator. Tjänsten består bland annat av rådgivning, platsundersökningar, skräddarsydda belysningsscheman, detaljerade kalkyler över energi- och kostnadsbesparingar samt pilotinstallationer.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev